Plateau

Na de pijlsnelle evolutie van Vinnie de voorbije weken hebben we nu een plateau bereikt. Een achterover hellend plateau, want hij lijkt op een paar vlakken achteruit te zijn gegaan. Wandelen gaat moeilijker en hij heeft ook meer moeite met dingen vertellen of op sommige woorden komen. Deze week was het plan om elke dag van school naar huis terug te wandelen. Maar maandag bij het oppikken aan de schoolpoort kwamen er meteen tranen bij te pas omdat Vinnie de energie er echt niet voor had om de 500 meter naar huis te stappen. Dinsdag zijn we halfweg even bij de grootouders moeten gaan rusten, zoals Vinnie het zelf zei "om zijn bibberend lijfje op te warmen" en vandaag was het opnieuw zo een rotweer dat ik hem de wandeling niet wou aandoen.

Op school gaat het goed, heel af en toe loopt het even mis en maakt Vinnie rare fouten. Dat is zowel in de les als thuis bij het huiswerk gebeurd. Heel blij dat de juf en ik op dezelfde lijn zitten wat dit betreft: we willen Vinnie niet onzeker maken als hij even in de war is en zijn blij met het feit dat het meestal wel goed gaat.

In de ziekenhuizen in Luik en Leuven hebben ze gezegd dat een trapsgewijze evolutie deel uitmaakt van een normaal hersteltraject bij hersenletsel. 
Zorgen maken we er ons niet meteen over, het is alleen een beetje verwarrend wat nu net de beste aanpak is: extra rust of extra oefening. De kinesiste raadt aan om 's middags dutjes in te bouwen om de hersenen extra rust te gunnen, terwijl Vinnie zelf vraagt om langer op school te mogen blijven. Die dutjes krijgen we trouwens zeer moeilijk verkocht, Vinnie lijkt er overdag geen nood aan te hebben, hij wil mij liever proberen verslaan met kickeren. 

We bekijken het dag per dag en passen aan waar nodig, ondertussen genieten we van het feit dat er nog zekerheden zijn. Vinnie is volledig de oude op het vlak van kickeren: hij moet altijd Portugal zijn, als hij eigen goals maakt, krijg ik het punt niet, als hij niet aan de winnende hand is, spelen we ineens niet meer voor punten en als ik daarmee durf te lachen, wordt de match stante pede afgelast.

Reacties

  1. Zo knap dat Vinnie aangeeft wanneer het eens teveel is 👊 en alle vooruitgang is meegenomen, ook de mini kleine stapjes. En Vinnie... Kick some ass... met kickeren 💪 Portugal for the win 👊

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mooi hoe op 't einde zijn koppigheid en fierheid aangehaald wordt. Die eigenschappen gaan er mee voor zorgen dat hij vooruitgang zal blijven boeken en niet zal opgeven. ♥

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dag dappere Vinnie en Nele! Meer rust of meer oefening..... geen gemakkelijke keuze. Ik zou zeggen, belangrijk is dat jullie samen kiezen wat het beste lijkt op moment zelf! Dikke knuffel.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Niet marineren

Driehoek

Hangry